marți, 23 septembrie 2008

Despre kitch-ul nevinovat

Termenii de kitch şi “secol al vitezei”, par să se fi născut în acelaşi timp. Arta este sabotată tocmai pentru că din ce în ce mai mulţi aspira spre aceasta, aspiraţiile nerezonand cu complexitatea şi implicaţiile materiale ale procesului creativ..În lumea modei, kitch-ul a apărut cel mai rapid, ca un substitut pentru dorinţa de transcede personalitatea complexă, prin haine. O întreagă filozofie pare să fie expusă în magazinele ‘low budget’, în care fiecare încearcă să se găsească pe sine.A trecut epoca opulenţelor, în care domniţele apelau la couturieri pentru ţinute pentru a le afişa la serate...Acum, couturierii crează piese pentru muzee, designerii îşi asumă statutul de neinelesi, modelele conceptuale de fascinează şi ne inspiră, iar lumea fashion cunoaşte un continuu avânt. Kitch-ul inteligent devine astfel de bun augur- un outfit prea riguros branduit poate fi împrospătat cu accente kitchy-chic. Kitch-ul nevinovat transpare discret în strălucirea fada a unor cercei supradimensionaţi, sau a unui colier din plastic, neapărat asociate unei rochii de mătase Chloe sau unui blazer Luella Bartley.Iar pentru a fuziona perfect, elementele kitch asociate unei ţinute, trebuie neapărat să fie discrete, să treacă într-un plan vizual secund, şi să contribuie la crearea unui echilibru compoziţional şi cromatic .

Profil de neo-fashionista ...
Este o Prezenţă, are un look echilibrat, nimic nu iese în evidenţă..
Vocea ii este puţin mai joasă decât zgomotul produs de tocurile ei, pe marmură albă..
Nu îi poţi ghici parfumul de la 3 străzi distanţă, dar te îmbăta cu o aromă dintr-o altă lume, dacă treci de bariera neutră de 10 centimetri..
Îi place să simtă luxul pe piele, nu să îl afişeze ostentativ pe monograma genţii..
Gesturile sale sunt la fel de naturale ca diamantele discrete ce îi împodobesc încheietura mâinii..
Nu agresează prin atitudine, nu fixează cu privirea, este perfect detaşată de perfecţiunea geometrică a ţinutei ei, nu îşi aranjează gulerul de fiecare dată când trece pe lângă o oglindă..
Esta naturală, jovială,ştie să închidă esenţele ţări ale Stilului, într-o singură rochie...
Întreaga ei prezentă este alchimia perfectă între Estetică şi Femeie.
Hainele ei trăiesc pentru a cunoaşte desăvârşirea de a se contopi cu Ea..
Sofisticată,senzuala, emană o putere senzorială irezistibilă, iar frumuseţea îi defineşte spiritul..
Este simplă, transparentă, spirituală, naturală.
Este Eleganta, în toate formele ei.


De ce să nu…

De ce să nu adaugi o picătură de parfum bărbătesc unei ţinute sofisticate de seară ?
De ce să nu accesorizezi opulenta ostentativă a unei haine de blană cu o rochie minimalistă din tweed ?
De ce să nu adopţi un look catwalk la birou, purtând doar o pereche de ciorapi mati a la Prada, asociaţi unei rochii tricotate din lana, şi unei perechi de platfome suficient de arogante ?
De ce să nu te îndrăgosteşti de imprimerurile cubiste dacă sunt pe un material luxos, a cărui fineţe concurează cu cea a pielii tale ?
De ce să nu mizezi totul pe un trench, şi o pereche de botine, oricare ar fi Ocazia ?
De ce să nu fii infailibilă în orice situaţie abordând o ţinută structurata, all black ?
De ce să nu combini o rochie fluidă,ultra-feminina, cu o jachetă din piele cu un aer goth seducător ?
De ce să nu fii tu însăţi personificarea unei foarte stylish declaraţii de iubire, profitând de alchimia trendy între o rochie de dantelă şi un ruj cu adevărat roşu ?






Toamna se poarta orice...






Toamna este anotimpul teluric, anotimpul contopirilor, în care însăşi moda devine ludica, eclectică. În cel mai fashion sezon, apogeul sevelor, răcoarea luminoasă a toamnei te îndeamnă să fii avangardistă, să te exprimi, să te simţi mereu în lumina reflectoarelor. Toamna îmbracă. Toamna aceasta podiumurile dictează lux, culoare şi creativitate. Designerii promovează ţinute lejere, cu texturi luxoase, aducând în prim-plan opulenta senzuala a satinului, cu grafisme picturale, în nuanţe imperiale de violet şi auriu, casmirul luxos, şi atât de controversată dantela.


Cuvântul de ordine în acest sezon este Melanj..melanjul inteligent de culori ,texturi şi accesorii este cheia unui look impecabil, iar toamna aceasta, mai mult ca oricând, designerii dau mână liberă creativităţii, propunând linii complementare.Astfel, la New York podiumurile au fost invadate de o infuzie de culoare, grafisme florale şi texturi satinate.La Milano, dantela îşi rafinează romantismul delicat,şi senzualitatea exacerbata în ţinute de o eleganta structurală, asociată cu accesorii statement, pentru un look ultra-elaborat.


Feminitatea milaneza este transpusa şi în ţinute din catifea, brocart şi tweed. Simplitatea dezarmantă este personificată în cea mai elegantă manieră pe podiumurile Franţei.Iar în mijlocul tuturor acestor tendinţe este Femeia.. simplă, transparentă, spirituală, naturală..reflectând eleganta în toate formele ei.


luni, 1 septembrie 2008


In si Out in moda, sezonul acesta

IN: Platfornele cu toc Stiletto- Revin in moda
Iubitoarele elegantei pariziene sunt fericite in acest sezon.. Motivul Stiletto este din nou pe podiumuri! De data aceasta in contextul atat de en vogue al platformelor ultra-feminine..
OUT: Platformele exagerat de masive- A trecut sezonul look-ului future
Avizat de la inceput doar persoanelor cu o silueta filiforma, si niste picioare exagerat de lungi, platformele exagerat de masive sunt asociate mai degraba unui look prea futurist..Sezonul acesta, ele au lasat locul pantofilor Stiletto, de o feminitate calda.

IN:Accentele stylish de dantela- Sunt binevenite in acest sezon, fie ca iti impodobesc discret colierul de perle,fie ca ai ales o bluza de dantela neagra, in combinatie cu un taior rigid.
OUT: Texturile grele de brocart,velur,sau catifea - este sezonul reveriei, al jocului si al feminitatii.

IN Ciorapii tricotati a la Rodarte- Varianta de ciorapi tricotati si desirati este ultra-chic!
Cine s-ar fi gandit ca o pereche de ciorapi tricotati si desirati, ar putea fi atat de chic, in contextul unei tinute lejere, de matase, plina de stralucire. Este un contrast perfect, care pune in valoare atat frumusetea tinutei, cat si eleganta staturii.
OUT Ciorapii-plasa - Nu ii scoateti din budoar!
Frivoli si sofisticati, adauga un aer de vampa unei tinute. Sunt chic si confera o tusa puternica unei tinute cuminti dar alura de femme-fatale este passe..

IN:Colierele supradimensionate
Daca sunt din materiale organice, confera personalitate unui look minimalist, si se asorteaza perfect unor botine sculpturale. Daca sunt viu-colorate, sau stralucitoare, te vor scoate din anonimat la orice petrecere.
OUT:Gablonturile delicate
Este sezonul accesorizarii opulente.Nimicurile stralucitoare confera un look ieftin.




Vintage, sau piese nemuritoare in moda


Moda este un fenomen socio-cultural complex, o reflexie intima a substratului societatii, si a ceea spre ce tinde aceasta. Este deja un stereotip aceea ca moda se repeta.. Moda se repeta, asa cum istoria insasi se repeta. Este o tendinta universala in arta, aceea de a rafina un model, o idee, o structura, pana la sublim. Si toate acestea pe baza unor clasice eterne.. Intotdeauna vor fi actuale piese ca: taiorul Chanel, piesele Marni, sau nemuritoarele genti Hermes.. Iar un conaisseur va sti mereu sa isi condimenteze tinuta cu elemente vintage, care confera un aer ultra-rafinat instant. Elegantei inteligente ii sunt asociate cocktailurile stilistice inedite: o tunica Pucci si o pereche de jeansi Zara, o rochie Marni, si un taior H&M.. Orice combinatie potrivita starii tale de spirit, si care inlatura pericolul unui total-look. Daca initial, abordarea vintage era doar la indemana unei arii restranse de consumatori de moda, acum oricine isi poate exersa simtul estetic prin tinute retro sau etnic-sic. Esentiala este placerea de a experimenta, de a exersa si de a te cunoaste.. Stilul vine de la sine..