vineri, 19 decembrie 2008

Moda la Raport


În anul 2009 se poartã Schimbarea. Þinutele se manipuleazã conspirativ, spre excelentã în stil. Femeia îºi
asumã o eleganþa simplificatã, cristalizând esenþele esteticului modern. Conceptul de confort aduce în prim-plan 
o nouã fashionista: Femeia Tech-Romantica. Se tinde spre o standardizare ºi o redefinire a luxului. Se poartã texturile Eco - bumbacul organic, inul, vâscoza din amestecuri,dar ºi satinul,lurexul ºi jerseul, într-o cromaticã neutrã, mineralã.
Efectele recesiunii economice creazã un efect de anacronie, în modã. Se promoveazã o eleganþa austerã, un minimalism studiat, cu o uºoarã tuºã futuristã, dar ºi elementele retro-clasice. Un outfit inspirat este acela în care atitudinea este asezonatã unei piese arhitecturale ºi unui element retro-chic.
Reducþionismul este cuvântul definitoriu al noii elegante. Sunt în vogã "þinutele inteligente", ce complimenteazã orice siluetã ºi se preteazã oricãrei vârste. Piesele sezonului urmãtor sunt create pentru a deveni clasice. Cele mai dezirabile þinute ale lui 2009 sunt fustele-creion a la Balenciaga, cãmãºile-sacou, platformele de gladiator ºi accesoriile statement.
A trecut perioada experimentelor stilistice. Opulenþa ostentativã lasã loc nobleþii, valorile incontestabile ale Clasicului constituind apanajul stilistic al noului an.

Niciun comentariu: