duminică, 17 august 2008




Colecţiile Paris-Haute Couture Toamna-Iarna 2008-2009



Luna aceasta, podiumurile Parisului au găzduit un spectacol de modă high-fashion, unde luxul,extravaganta şi avangarda au fost materializate prin ţinute unice, de o valoare inestimabilă. Eleganta conceptuala a fost sărbătorită printr-un ritual decadent de texturi opulente, croieli tehnice şi detalii ultra-pretioase.
Galliano,"copilul teribil" al lumii high-fashion a surprins audienţa, propunând pentru Dior o colecţie echilibrată, abordând într-o manieră clasică piese vestimentare care au făcut istorie. Tributară aerului nostalgic al epocii de aur a Hollywood-ului, întreaga colecţie inspiră romantism şi nostalgie, întrupând o feminitate delicată, un minunat omagiu adus legendarelor Marlene Dietrich şi Katherine Hepburn.




La Valentino, tânăra Alessandra Facchinetti propune un inspirat melanj între vechi şi nou. Colecţia se remarcă prin dinamism şi culoare.Este o preţioasă antiteza de texturi îmbinand cu succes tehnica,religie a formelor, cu o antitetică aura pastorala. Se mizează pe opulenta neostentativă, mătasea antică este combinată cu tafta, iar broderiile spumoase cu moderne imprimeuri florale. Rezultatul este unul spectaculos, un frumos omagiu adus legendarului Facchinetti.




Christian Lacroix a creat un spectacol opulent, aducând în prim plan Femeia multifaţetată, cameleonică, ultra-sofisticată. Ornamentele teatrale, devenite deja semnătura maestrului, s-au contopit în ţinute de un design elaborat,alcătuind o paradă couture nemuritoare, a Femeii eterne, Femeia Lacroix.




Spectacolul a fost fastuos,si a demonstrat din nou ca Haute-Couture este perfectiunea atinsa prin Fashion.





Niciun comentariu: